6 Ekim 2010 Çarşamba

Vefalı bir rica

Değerli Vefa’lılar!


Okulumuz Vefa Lisesi’nin değerini ve biz mezunlarına vermiş olduğu birikimleri anlatmaya kelimeler yetmez. Mehmet Akif ERSOY, Yahya Kemal BEYATLI, Peyami SAFA, Şemsettin GÜNALTAY, Hasan Ali YÜCEL, Hüseyin Cahit YALÇIN, Elif NACİ, Emin ONAT, Hikmet ONAT, Yusuf Ziya ORTAÇ, Dr. Adnan ADIVAR, Ekrem Hakkı AYVERDİ, Ord. Prof. Dr.Sıddık Sami ONAR, Ord. Prof. Dr. A. Süheyl ÜNVER, Ord. Prof. Dr. Kazım İsmail GÜRKAN, Prof. Dr. Sabahattin ZAİM, Prof. Dr. Erol MANİSALI, Prof. Dr. Tarık MİNKARİ, Prof. Dr. Orhan OKAY, Prof. Dr. Toktamış ATEŞ, Prof. Dr. Haluk YAVUZER, Prof. Dr. Ekrem AKURGAL, Prof. Dr. Ali Nihat TARLAN, Prof. Dr. Ahmet KARADENİZ, Prof.Dr. Tunca TOSKAY, Tınaz TİTİZ, İslam ÇUPİ, Doğan YILDIZ, Uğur DÜNDAR, Kemal SUNAL, Gazanfer ÖZCAN, Memduh ÜN, Müjdat GEZEN, Şener ŞEN, Tevfik GELENBE ve burada ismini sayamayacağımız kadar çok ülkemizin değerli bilim, edebiyat, sanat, siyaset alanındaki şahsiyetleri bu yuvadan yetişmiştir.


Tarihi okulumuz 21.yüzyılın değerlerini yetiştirmektedir ve dünya durdukça yetiştirmeye devam edecektir.


Bizler de Vefa Lisesinden mezun olmuş bu değerli şahsiyetlerle aynı okulda okumuş olmanın gururunu taşımaktayız. Okulumuza karşı bir anlamda kendimizi borçlu hissetmekteyiz. Vefa Lisesi’nden aldığımız eğitim, kültür ve görgünün karşılığını ne yapsak veremeyiz, ama yine de içimizde okulumuza küçük de olsa bir katkı yapmak arzusundayız.


Bizler 1976 – 1977 dönemi mezunları olarak, (Yaygın bilinen adımızla “77’liler”) her iki veya üç ayda bir toplanıp, hem anılarımızı tazeliyor ve hasret gideriyoruz, hem de okulumuza yapabileceğimiz yardım ve destekleri tartışıyoruz. Aramızda oluşturduğumuz bir fonla üç yıldır, on öğrenciye karşılıksız burs vermekteyiz ve bunu gücümüz yettiğince devam ettirmek arzusundayız. Vefalılar Derneğinin tespit etmiş olduğu, ailelerinin maddi durumu yetersiz, öğrencilere verilen bu bursla, öğrenci kardeşlerimize hem maddi, hem de manevi açıdan destek olduğumuzu düşünüyoruz. Burs vermiş olduğumuz öğrencilerin başarıları karşısında, gurur duymakta ve mutlu olmaktayız. Bu öğrenci kardeşlerimizin de, ileride hayata atıldıklarında, bu günleri unutmayacak ve okulumuzda kendilerinden sonra gelecek kardeşlerine destek vereceklerine inanıyoruz.


Ayrıca, aramızda yine bir fon oluşturarak, geçen yıl okulumuzda şu anda müze olarak kullanılan salonun çürümüş olan çerçeveleri; bu yıl ise, okulumuz bahçesindeki kırılmış olan oturma yerlerini yenileyerek değiştirdik. Bütün bunları yaparken, okulumuzdan mezun olmuş tüm arkadaşlarımıza örnek olmak istiyoruz. Vefa Lisesinden mezun olmuş arkadaşlarımızın da böyle bir araya gelerek, okulumuza destek olmalarını çok arzu ediyoruz. Okulumuza yapacağımız bir “Hizmet Yarışı” ile Vefa Lisesi, adı gibi Vefalı Mezunlarıyla daha güçlü olacak ve gelecek yıllara birbirinden değerli şahsiyetler yetiştirmeye devam edecektir. Okulumuz mezunlarının dayanışmasını gören şu andaki öğrenci kardeşlerimiz de bu misyonu devam ettireceklerdir…


Bu ders yılı başında 1976 – 1977 dönemi mezunları olarak, okulumuzu ziyaret ettik ve yeni okul müdürümüz Sayın Hasan ŞEKER ile bir toplantı yaptık. Aldığımız bilgiye göre, okulumuza ek olarak alınan 30 yeni yatılı öğrenci için, bazı bürolar boşaltılarak yatakhane olarak düzenlenmiştir. Boya badananın yanı sıra, yatak, dolap, 4 yeni banyo, WC, lavabo yapılmıştır. Ayrıca eski binada öğrencilerin dinlenebilecekleri bir oturma salonu da hizmete sokulmuştur. Bunun dışında, okulun boya işleri, spor salonundaki tamiratlar ve konferans salonunda bazı tadilatlar yapılmıştır. Okul Aile birliğinde bulunan yaklaşık 60.000 TL tutarındaki bütçe tamamen bu işler için kullanıldığından, geriye başka bir fon kalmamıştır. Oysa okulumuza yeni tayin olan 5 öğretmene zimmetlenerek verilmek üzere 5 adet dizüstü Bilgisayar, dersliklerde kullanılmak üzere 5 adet Projeksiyon Cihazı, Yabancı Dil Derslerinde kullanılmak üzere 5 adet VCD Player ve yatılı öğrenci kardeşlerimizin oturma salonunda dinlenirken dinlemeleri için 1 adet Müzik Setine acilen ihtiyaç bulunmaktadır. Bizim yapmış olduğumuz hesaba göre, yukarıda sözü edilen demirbaşları satın alabilmek için, yaklaşık olarak 10.000 TL gibi bir bütçe gerekmektedir.


Okulumuzun ihtiyacı olan bu demirbaşların alınabilmesi için, tüm Vefalıları dayanışmaya davet ediyoruz. Yardım etmenin ölçüsü olmaz, herkes gücü kadar yardım ederse, bu para kısa zamanda toplanır ve okulumuzun önemli bir ihtiyacı sağlanmış olur. Bazı öğrenci kardeşlerimizin harçlıklarından 5’er TL havale etmek istediklerini biliyoruz ve onların bu davranışı karşısında, etkilenmememiz mümkün değil! Tüm eski mezunlara sesleniyoruz; halen öğrenci olan kardeşlerimizden daha fazlasını yapabileceğinizi biliyoruz. Bu cihazlar için her tutardaki bağış memnuniyetle karşılanacaktır.


Aşağıda bildirilen Vefalılar Derneğinin hesap numarasına her tutarda maddi desteğinizi rica ederiz. Burs bedelleri ile karışmaması açısından göndereceğiniz havalelerin açıklama kısmına: “Bilgisayar ve cihaz alımları için” yazmanızı rica ederiz.


Vefalılar Derneği hesap numarası:

Türkiye İş Bankası Parmakkapı İstanbul Şubesi

IBAN No: TR320006400000110420648469 Hesap No: 648469


Vefalı Saygı ve Sevgilerimizle,

1976 – 1977 yılı mezunları(77’liler)

Hiç yorum yok: