3 Temmuz 2010 Cumartesi

Edirne Vefa

Edirne’de bir Vefa Spor var.
Birkaç Edirneli güzel insanın kurduğu ve yaşattığı kulüp birden fazla branşta faaliyet gösteriyor.Bünyesindeki takımlar ve spor okulları sayesinde Edirneli gençlere spor ve Vefalılık aşkını aşılıyor.

Vefa’nın 3.ligde en son oynadığı 2000 yılında sayesinde düştüğü Edirne’de bu kulübün kurulması da çok manidar ve anlamlı. Futboldaki acımasız rekabetin ötesinde bir vefa olsa gerek bu durum.


O günlere kısaca dönersek, son maçta Vefa Bandırma ile 1-1 berabere kaldığında Edirne’de oynanan Edirne-Nişantaşı maçının skorunu beklemekteydi. Edirne’nin 5-0 öne geçtiği maç bize yarıyordu ve ligde kalmayı başarıyorduk. Ancak öyle bir şey oldu ki, o vakitten sonra Edirne ve Nişantaşı’ya yarayan tek bir skor vardı. 5-4
Maç da öyle bitti. Nişantaşı’nın 2 golü son dakikada olmak üzere son 20 dakikada şahlanarak Nişantaşı tarafından atılan gollerle.

Sonrasında mazlumum ahını almanın bedelini ağır ödedi bu iki kulüp de.
Koskoca şehir takımı Edirne şu an mücadele ettiği amatör kümede kendi şehrinden kalifiye turlarına dahi katılamıyor. Nişantaşı da yine amatör kümelerde yaşam mücadelesi veriyor.

Gelelim tekrar Edirne Vefa Spor’a.
Bu kulüp belki de geçmişte yaşanan o kara günün utancını sindiremeyenlerin vefasıyla kurulmuş bir “insani erdemler abidesi” gibi.

Çok yaşayın Edirneli Vefalılar.

http://edirnevefaspor.blogspot.com/

Hiç yorum yok: