23 Kasım 2010 Salı

Taraftar paradoksu

Vefa, her zaman benim için sığınılacak bir liman,büyüklüğü ile onurlandığım, Vefalılık ise her zaman övünç duyduğum bir mesnetti.Di’li geçmiş zaman kullanmayayım, hala daha da öyle.

Vefa , spordaki tüm kirlenmişlik ve yozlaşmışlıklara karşı bir Don Kişot edasıyla kafa tutan, prensiplerinden taviz vermemek adına klasik tabirle endüstriyelleşen futbolun nimetlerine sırtını dönen ilkeli bir cami ve spor kulübü.
102 yıllık geçmişini de bu sağlam duruşuna borçludur diye düşünüyorum.
36 senedir süper lig’den uzak olmasına rağmen hala seviliyor,tüm Türkiye’de tanınıyor,saygı ve sempati duyuluyor oluşunun altında yatan da yine bu dimdik ilkeli duruştur.
Bir nevi yaşam kaynağı,dayanak noktasıdır.

Vefa, asla ufak başarılar nedeniyle saygınlığından ödün veremez. Böyle yaparsa basitleşir, diğerlerine benzer. Benim gibi Vefa’yı kendine tüm kirlenmişliklerden ırak güvenilir bir liman olarak görenleri yıkar böyle bir durumun meydana gelmesi.

Vefa, köklü tarihine rağmen, taraftar sayısı bazında maalesef ki bugüne kadar ihmal edildi.Ancak çok az sayıdaki taraftarına rağmen çok fazla sayıda sempatizanın olduğunu da göz ardı etmemek gerek.

Özellikle genç nesillerin, (bilhassada Vefa Lisesi’nde okuyan ve mezun olanlar) Vefa ile ilgilenmesini,takip etmesini, sahip çıkmasını en çok arzulayanlardanımdır. Bu ihmalin yalnızlığını en çok hissedenlerden biriyimdir sanırım.

Son dönemde, yönetim değişikliği ile de birlikte, bazı genç kardeşlerimizin Vefa’yı desteklemeleri, Vefa’yı her şeye rağmen boş ve tepkisiz tribünlerden bir nebze kurtarmalarını keyifle karşıladık. Fakat bu arkadaşlarımızı yönlendirememiz, tribünlerde yönlendirici bir dinamik olmayışı, kardeşlerimize Vefa’yı yaşatamamız ve anlatamamız nedeniyle, aramıza yeni katılan genç Vefalılar, sahip oldukları heyecan ve “tribüncülük” özentisiyle ne yazık ki Vefa’mızın adına zarar vermeye başlamışlardır.
Burada suçun büyüğünü yine bizlere adlediyorum. Bu boşlukta, kardeşlerimiz tüm iyi niyetlerine rağmen ne yazık ki dediğim üzere Vefa’mızın bugüne kadar adının asla anılmadığı olaylarla telaffuz edilmesine neden olmaktalar.

Vefalı, kimseyle mesnetsiz tartışmalara girmez, Vefalılık değerlerine aykırı davranmaz. Büyüklüğüne yakışır davranmak, kendine “vefalı” diyen herkesin en büyük sorumluluğudur. Vefa adına sözde hareketlerle Vefa’yı lekelemek kimsenin haddi değildir. Buna göz yummak ise daha da büyük aymazlık ve sorumsuzluktur.

Yazdıklarımdan Vefa’yı kendilerince destekleyen bu genç arkadaşlarımıza karşı olumsuz bir tutumda olduğum zannedilmesin,bir taş koyandan Allah bin kere razı olsun düşüncesindeyim.
Fakat göz göre göre uyarmaktan imtina etmek, olmaz. Eminim ki, bu kardeşlerimiz, kendilerine doğru düzgün “vefalılık” değerleri anlatıldığında ona uygun davranacak, edebiyle adabıyla en coşkulu şekilde Vefa’yı desteklemeye devam edeceklerdir.

İş yine, Vefalılarda bitiyor. Vefa’ya sahip çıkalım, gururla adını yaşattığımız bu camianın çok köklü spor yuvası olan Vefa Spor Kulübü’ne layık olduğu değeri verelim.

15 yorum:

Ç.P dedi ki...

UFUK KARDEŞİM ELİNE SAĞLIK NE GÜZEL YAZMIŞSIN.ÇAĞATAY.

Adsız dedi ki...

Ufuk,
Eline sağlık.Ama gözünü seveyim burayı ihmal etme.Biliyorum yoğunsun ama severek ve ilgiyle takip ediyoruz.Mahrum bırakma bizi yazılarından.Maçlardan falan ne güzel bilgiler alıyoruz.

Bu yazına gelince,
çok doğru konulara değinmişsin.
Vefalıların bıraktığı boşluğu alakasız , heyecan sevdalısı çocuklar doldurmaya başlamış anlaşılan.Söylenmeye de hakkımız yok, yemeyenin malını yerler hesabı, kulübe sahip çıksaydık.

Adsız dedi ki...

Sevgili ve değerli ufuk kardeşim,
herşeyden önce ellerine sağlık, önemli olan emek vermek.Bu kimi zaman maça gelerek kimi zamanda değerli düşüncelerini paylaşmakla gerçekleşir. Asıl mesele maalesef VEFA Liselilerin VEFASIZLIĞI. Çocukluğumdan beri hatta rahmetli babamdan beri bilirim kendini herşeyiyle VEFALI gören sayısı -EN İYİ TAHMİNLE- 50-100 kişidir.Binlerce mezun vermiş bir liseden bu kadar az VEFALI çıkmasıdır en büyük sorun. Rahmetli MUHİTTİN Bey bıkmadan usanmadan VEFAlıları biraraya getirmek için emek vermiştir. O bayrağı bugün içinde taşıyan en büyük VEFALI ÖZER SARIDIR.Her koşulda VEFAnın menfaatinden başka hiçbir şey düşünmemiştir. Onun dışında kocaman yürekleriyle VEFA'nın her maçına gelip sessizce destekleyen isimlerini bile yeni öğrendiğim Pırlanta gibi değerlerimiz vardır(Nejat Bey,Eyüp Bey,Yavuz Bey,Lİseli olmamasına rağmen tam 70 yıllık VEFAlı Melkon amcamız ve rahmetli Necdet amcamız gibi)BU kişilere saygım sonsuz ve benim için GERÇEK VEFALILAR maalesef ve maalesef bunlarla sınırlı. Birde VEFALI olmakla övünüp 102 yıllık VEFAnın ÇOK BÜYÜK FEDAKARLIKLARLA YAPILAN tek tapulu yeri için utanıp sıkılmadan "NASIL OLSA YIKILACAK" diye garez cümleler kuran kişiler var.Kimse kendini kandırmasın VEFA 100 yıllık tarihinde EN UTANILACAK DURUMA GEÇEN YIL DÜŞMÜŞTÜR. BİRKAÇ GERÇEK VEFALININ(ŞU ANDA DA YÖNETİMDE OLAN MEHMET SÜTÇÜOĞLU VE SÜLEYMAN KARADAYI GİBİ LİSELİLER) MADDİ DESTEĞİ VE EREN HOCANIN BÜYÜK GAYRETLERİNE RAĞMEN SON 3 HAFTAYA KADAR AMATÖR KÜMEDE LİGDE KALMA MÜCADELESİ VERDİ.
Klübe sahip çıkanların(maddi-manevi) söz söylemeye hakkı vardır. Gerisi maalesef laf-ı güzahtır.

Adsız dedi ki...

İlk Önce Merhaba;

Ufuk abi ve Çağatay abi sizler bizlerin gördüğü en büyük Vefa'lılarsınız. Daha önce Cağatay abi ile konuşmuş ve Facebook'taki resmi sayfamızda klüp tarihi hakkında birşeyler yazmasını veya bana iletip benim yayınlamamı istemiştim. Yaptığımız hatanın farkındaydık ve bu karalanan görünümü olumlu tarafa çekmek için Gazi Mahallesi ile anlaşmış ve sorun çıkmasını engellemiştik. Ancak yazıyı şimdi gördüm ve Genç taraftarlarımızın adına abilerime açıklama yapmak istedim.

B.Çekmece maçında çıkan olayların sebebi aslında karşı tarafın sanal alemden gerçekleştirdiği hakaretti ancak yaptığımız terbiyesizlikte haklıyız diyemiz. Daha sonra olay Bakırköy deplasmanında patlama yaşamıştı ve bu patlama tamamiyle elimizde değildi önüne bizde geçmek istesekte geçemedik. Aslında Vefa'lı taraftarların bu protestosu polislere değil ve saha içindeki kendini bilmez Bakırköy'lü futbolcuya dı. Bizim Vefa'lı futbolcumusa müdahale edince bende ne kadar tutmak istesemde başaramadım.

Kirlenen görünümümüzü Gazi MAhallesinde gerçekleştiğimiz tribün şowh ile düzeltmeye çalıştık. Hiç bir şekilde küfürlü tezahhürat ve sahaya en ufak bir madde bile attırmadık. Oysaki herkez bizden taşkınlık bekliyordu, ancak ön saflara çıkarak herkesi durdurduk. Şimdi önümüzde yenibosna deplasmanı var ve karşı taraftan hakaret dolu yazılar sayfamıza gönderiliyor ve bu maça korktuğumuzdan gitmemek değilde, yönetimin gözünde yenilediğimiz imajımızı kayıp etmemek için gitmek istemesekte o takımı orada yanlız bırakamız. Bakalım elimizden geldiğince sağ duyulu olup, taşkınlığı önlemeye çalışacağımıza SÖZ Veriyor ve Siz Büyük Vefa Dostlarından ÖZÜR DİLİYORUZ!

Adsız dedi ki...

Genç Vefa'lılar, Büyük Vefa'lı Abililerinden Özür Diler!

Adsız dedi ki...

HER NE KADAR SİZİN GİBİ GERCEK VEFALI OLAMASAMDA VEFADA BİZİM İCİN ARTIK BİR TAKIM DEĞİL GERÇEK BİR YAŞAM TARZIDIR . BİZİM MAÇLARA GİTME AMACIMIZ HOLİGANLIK YAPMAK DEĞİLDİR 90 DAKİKA BOYUNCA TAKIMIZA SUSMADAN TAŞKINLIK YAPMADAN DESTEKLEMEKTİR AMA BAZENDE ÖYLE BİR ATMOSFER OLUYORKİ ENGELİYEMİCEĞİMİZ BİR ŞEKİLDE AMA ARTIK DAHA PROFOSYONEL VE TEDBİRLİYİZ .
GENÇ VEFALILAR OLARAK SİZLERDEN ÖZÜR DİLERİ.

Adsız dedi ki...

GENÇ VEFALILAR OLARAK SİZDEN ÖZÜR DİLERİZ...

Adsız dedi ki...

Ne kadar bilmesekte tarihimizi, söz veriyoruz size ölene kadar vefalıyız biz!

Genç Vefa'lılar olarak özür dileriz...

Adsız dedi ki...

En az sizin kadar tutulduk bu renklere, hataları affetmek size mahsus...
Özür dileriz

Adsız dedi ki...

Genç Vefa'lılar olarak Özür dileriz.

VEFALI YAVUZ dedi ki...

UFUKÇUM ELİNE AĞZINA SAĞLIK.GERÇEK VEFALILIK NEDİR HERKESE GÖSTERDİN.

GENÇ VEFALI KARDEŞLERİMİZE DOĞRU YOLU GÖSTERMEK HEPİMİZİN GÖREVİ.

BU ARADA ÖZÜR DİLEYEREK VEFALI BİR DURUŞ SERGİLEYEN GENÇ VEFALI KARDEŞLERİMİ DE KUTLARIM

YAVUZ DEMİRKAN

Adsız dedi ki...

Kimse caz yapmasın genç vefalılar kimseden özür dilemez.. kraL BİZİZ

Adsız dedi ki...

Vefanın adını kotulemeye çalıştığımız falan yok. biz daha vefaya birsey demeden tribundeki gençlerin üstüne mesaleler sopalar ve taşların atılma sebebi neydi peki ? hani vefa iyi ya hani serefliler ya 10 numarasınız VEFA.
Serefli olan adam arkadan saldırmazdı onden girilincede kaçmazdı ;)

BÜYÜKÇEKMECELİLER.!

Adsız dedi ki...

B.ÇEKMECELİLER SİZ NE TERBİYESİZ NE ŞEREFSİZ YARATIKLARSINIZ ERKEKSENİZ VEFA YA GELİN HESABI KAPATALIM HASTANEDE NOLDU GENÇ VEFALI KARDEŞLERİM HATALAR OLABİLİR SİZLER GERÇEK VEFALILARSINIZ YAŞINIZDAN ÇOK BÜYÜK OLGUNLUK GÖSTERDİNİZ DAİMA SİZİNLEYİZ VEFANIN SİZE İHTİYACI VAR SAKIN UNUTMAYIN ÖLSEK BİLE VEFA'LIYIZ.

Adsız dedi ki...

Ya hastane hastane diosunuz noldu anlatsınıza çok merak edioruz sizden 6 kişi bıçaklandı daha ne konuşuosun türkiyede hangi maçta 6 kişi bıçaklanmıştır 102 yıllık spor kulübüymüş arkadan saldırdınızda noldu ilk protokolü aldık sora tribününüzü he emin olunki biz sizin yönetime büyükçekmece taraftar reisimiz gelip hoş geldiniz demiştir sohbet etmiştir ortada bişey yokken o nitelendirdiğiniz genç vefalılar kahpece arkadan saldırdılar bize yağmur yerine taş yağdı üstümüze ama gerekenler ypıldı herkes rahat Bizimle kimse çıkamaz Başa !